PUTIN NE ŽELI PREGOVORE

Institut za rat: Pronađeni ruski dokumenti otkrivaju potpuni haos u vojsci

Istraga je otkrila da su loš moral, loša logistika i prepotentni zapovjednici pridonijeli lošoj izvedbi ruskih snaga

Reutersova istraga je otkrila da su ruske postrojbe u blizini Balaklije bile jako slabe. Twitter

A. Č.

27.10.2022

Institut za proučavanje rata objavio je novu analizu i kartu sukoba u Ukrajini. 

Reutersova istraga o zbirci dokumenata pronađenoj u napuštenom ruskom zapovjednom mjestu u Balakliji, u Harkivskoj oblasti, podupire dugogodišnje procjene ISW-a o lošem stanju ruskih snaga. Konvencionalna ruska vojska u Ukrajini ozbiljno je degradirana i uvelike je izgubila ofanzivne sposobnosti od ljeta 2022., ruski strateški zapovjednici mikroupravljaju odlukama operativnih zapovjednika o taktičkim pitanjima i ruski moral je vrlo nizak.

Reutersova istraga je otkrila da su ruske postrojbe u blizini Balaklije bile jako slabe. Istraga je otkrila da su loš moral, loša logistika i prepotentni zapovjednici pridonijeli lošoj izvedbi ruskih snaga. Izvješće je utvrdilo da je rusko zapadno vojno vodstvo izričito zabranilo podređenom povlačenje s položaja u malom selu Hrakove. Ukrajinske snage porazile su ruske snage u Balakiji i razbile ruske snage u istočnoj Harkovskoj oblasti oko 10. rujna.

Retorika ruskog predsjednika Vladimira Putina pokazuje da on nije zainteresiran za ozbiljne pregovore s Ukrajinom i da zadržava maksimalističke ciljeve za rat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.