ALI JERLIKAJA

Guverner Istanbula: Iz bolnice pušteno 57 ranjenih osoba u terorističkom napadu

Među 24 naših pacijenata šestoro je na intenzivnoj njezi, rekao je Jerlikaja

Jerlikaja: Samo dvoje pacijenata u teškom stanju. Anadolija / Twitter

E. Ć. / Anadolija

14.11.2022

Guverner Istanbula Ali Jerlikaja (Yerlikaya) potvrdio je da je 57 osoba, koje su povrijeđene u jučerašnjem terorističkom napadu PKK-a u Istanbulu, pušteno iz bolnice te da se liječenje 24 osobe nastavlja, javlja Anadolu Agency (AA).

Jerlikaja je na društvenim mrežama podijelio posljednje informacije koje se tiču povrijeđenih u terorističkom napadu u ulici Istiklal, u kojem je ubijeno šest osoba.

- Otpušteno je 57 naših povrijeđenih koji su zbrinuti u bolnici zbog eksplozije u ulici Istiklal. Među 24 naših pacijenata šestoro je na intenzivnoj njezi. Stanje dvoje naših pacijenata je i dalje teško - poručio je Jerlikaja.


Podsjetimo, rano jutros šef turske policije Sulejman Šojlu (Suleyman Soylu) objavio je kako je uhapšena osoba koja je podmetnula bombu u Istanbulu, da bi tokom dana turski mediji objavili video hapšenja.

Teroristkinja Ahlam Albashir odgovorna za napad u Istanbulu priznala obuku terorističke organizacije PKK/PYD/YPG za obavještajce te da je iz sirijskog Afrina ilegalno ušla u Tursku, saopćeno je iz turske policije


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.