POSJETIO BAHMUT

Zelenski na prvoj liniji: Situacija je teška, Rusa je sve više

Prenijet ćemo zahvalu Kongresu i predsjedniku SAD-a za njihovu podršku. Ali to nije dovoljno - rekao je Zelenski,

Zelenski u Bahmutu. Profimedia

Piše: D. H.

20.12.2022

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski danas je nenajavljeno posjetio Bahmut, ukrajinski grad u regiji Donjeck kojeg ruske snage očajnički pokušavaju osvojiti već mjesecima. Pri tome trpe goleme gubitke, ali značajne gubitke trpe i Ukrajinci.

 Prilikom susreta s vojnicima na najvažnijoj tački fronta trenutno u Ukrajini, Zelenski je rekao kako je situacija teška, dodavši kako se nada većoj podršci Sjedinjenih Drćava.

- Situacija ovdje je teška. Neprijatelja je sve više, ali naši dečki su hrabriji. Treba nam moćnije oružje - rekao je Zelenski prilikom susreta s braniocima Bahmuta. Jedan od branilaca Bahmuta potom je Zelenski rekao: 

- Vojnici koje ste danas odlikovali napisali su divno pismo zahvale našoj braći u Americi. Molimo vas da ga prenesete Amerikancima ako je moguće.

- Prenijet ćemo zahvalu Kongresu i predsjedniku SAD-a za njihovu podršku. Ali to nije dovoljno - odgovorio je Zelenski, dodavši da je Bahmut trenutno najvažniji položaj Ukrajinaca jer sprečava daljnji ruski prodor u Donjecku.

- Istok se drži jer se Bahmut bori. Ovo je tvrđava našeg morala. U žestokim borbama i po cijenu mnogih živita, ovdje se brani sloboda svih nas. Branitelji Bahmuta zaslužuju našu maksimalnu podršku i našu zahvalnost. Zato sam ovdje danas s njima. Oni su superljudi - rekao je Zelenski. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.