SUMNJA SE NA KARTEL

Masakr u Kaliforniji: Ubijeno šest osoba, među njima i beba

Šestomjesečna beba se nalazila u naručju svoje 17-godišnje majke

Policija sumnja da je došlo do obračuna kartela. Printscreen / Twitter

17.1.2023

U glavnoj poljoprivrednoj dolini Kalifornije u jednoj kući ubijeno je šestoro ljudi, uključujući šestomjesečnu bebu koju se nalazila u naručju svoje 17-godišnje majke. 

Ovaj zločin su vlasti nazvale ciljanim napadom i "užasnim masakrom". 

Šerif okruga Tulare Majk Boudreuks (Mike Boudreaux) povezao je ubistva s ilegalnom trgovinom drogom, rekavši da su policajci proveli nalog za pretres u istoj kući prošle sedmice povezan s drogom.

- Vjerujemo da je ovo poslana poruka. Vjerujemo da je to bila ciljana porodica - rekao je Boudreuks novinarima na mjestu događaja. 

Dvojica osumnjičenih na slobodi

Dvojica osumnjičenih i dalje su na slobodi, rekao je.

Vlasti su reagirale rano u ponedjeljak nakon što se čulo više pucnjeva. Neke žrtve pronađene su na ulici, dok su druge pronađene u kući.

Jedna je žrtva bila živa i ranjena kada su vlasti stigle, ali je kasnije umrla u bolnici, rekao je Boudreuks.

Napadi su se dogodili u Gošenu, poljoprivrednoj zajednici od 5.400 stanovnika na pola puta između Los Amđelesa i San Franciska.

Tijela bebe i majke pronađena u jarku

Tijela novorođenčeta i 17-godišnje majke pronađena su u jarku ispred kuće, rekao je Boudreuks kasnije za Los Angeles Times. Obje žrtve su imale prostrijelne rane na glavi.

Nekoliko drugih je upucano u glavu, uključujući jednu stariju ženu. Dvije su žene preživjele skrivajući se u prikolici na imanju.

- Mislim da je to posebno povezano s kartelom. Nivo nasilja... ovo nije bio uobičajeni niži pripadnik bande - rekao je Boudreuks novinama.

- Ako svima pucaju u glavu, oni znaju šta rade - dodao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.