DIREKTNI SUDAR

Detalji stravične nesreće u Njemačkoj: Poginulo pet 19-godišnjaka

Vozač BMW-a nije imao vozačku dozvolu

Sa mjesta nesreće. Printscreen

H. J. I.

2.4.2023

Čak je sedmero ljudi poginulo u stravičnoj nesreći do koje je došlo u subotu navečer kod mjesta Bad Langensalza u centralnoj Njemačkoj. Još je troje povrijeđeno a jedan čovjek bori se za život.

Prema policijskom zapisniku, BMW je u dugom zavoju iz nepoznatog razloga prešao u suprotnu traku i snažno se sudario s Mercedesom u kojem je bilo pet 19-godišnjaka, tri muškarca i dvije žene. Vozač BMW-a (45) nije posjedovao vozačku dozvolu u trenutku sudara, a još se ne zna je li vozio pod uticajem alkohola, prenosi Fenix Magazin.

Sa mjesta nesreće. Printscreen

Dvojica muškaraca (60 i 44) iz VW Caddyja, trećeg automobila koji je sudjelovao u sudaru, nisu preživjela, no njihova 73-godišnja suputnica uspjela se spasiti iskakanjem iz automobila, pri čemu je zadobila teške povrede.

Vozač BMW-a i njegova saputnica (34) preživjeli su stravičnu nesreću. Prema navodima njemačkih medija, 45-godišnjak će biti optužen za ubistvo iz nehata ako se dokaže da je izazvao sudar.

Sa mjesta nesreće. Printscreen

Podsjetimo, na obilaznici oko Bad Langensalza frontalno su se sudarila tri automobila, BMW, Volkswagen i Mercedes. Jedan od automobila u zavoju je prešao u suprotni smjer i zabio se u automobile koji su naišli.

Od siline udara, dva su automobila planula i potpuno izgorjela. Jedan je automobil završio na zaštitnoj ogradi i izgorio, a treći automobil prevrnuo se uz rub ceste.

Sa mjesta nesreće. Printscreen

Olupine su pokazale koliko je sudar morao biti silovit: dva su automobila uništena do neprepoznatljivosti, pri čemu je jedna od pougljenjenih olupina ležala preko ograde, a druga je ostala na cesti s unakaženim tijelom. Treći automobil ležao je prevrnut uz rub ceste. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.