UPALI U GRAD

Izraelske snage ubile dva Palestinca na okupiranoj Zapadnoj obali

Svjedoci su izvijestili da su izraelski vojnici "upali u grad i provalili u nekoliko domova u zapadnom dijelu, izvršili pretres i opljačkali"

Nova tragedija: Stradala dva Palestinca. AP Photo / Fatima Shbair

FENA

10.5.2023

Izraelske snage ubile su dvojicu Palestinaca na okupiranoj Zapadnoj obali, saopćilo je palestinsko ministarstvo zdravstva, dan nakon što je Izrael napao pojas Gaze projektilima u kojem je poginulo 15 osoba u odvojenim napadima tokom nekoliko sati.

Ministarstvo zdravstva identifikovalo je ubijene muškarce kao Ahmada Jamala Asafa (Assaf) (19) i Varanija Valida Katanata (Warani Walid Qatanat) (24), koje su ustrijelili izraelski vojnici u gradu Kabatiya, južno od Dženina, izvijestila je u srijedu palestinska novinska agencija WAFA, prenosi Reuters.

Svjedoci su izvijestili da su izraelski vojnici "upali u grad i provalili u nekoliko domova u zapadnom dijelu, izvršili pretres i opljačkali", obavijestila je WAFA.

- Tokom napada, vojnici su otvorili vatru na automobil ubivši dvoje i ranivši trećeg - navela je palestinska novinska agencija.

Korisnici društvenih medija u gradu također su izvijestili da su izraelske snage upadale u kuće i zaustavljale automobile na ulicama. U saopćenju je izraelska vojska navela da su Palestinci pucali na vojnike iz vozila i da su ubijeni u uzvratnoj vatri. Na mjestu događaja pronađena je jedna automatska puška M-16 i pištolj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.