I TO NA TWITTERU

Ron Desantis u srijedu najavljuje kandidaturu za predsjednika SAD

Mask i Desantis će biti domaćini događaja na Twitter Spacesu, platformi za audio razgovore u srijedu u 19 sati po istočnom vremenu

Ron Desantis. Fena

H. J. I.

23.5.2023

Ron Desantis (DeSAntis), guverner Floride, prema pisanju američkih medija u srijedu bi trebao i zvanično saopćiti svoju kandidaturu za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

Prema pisanju NBC-a, Desantis bi svoju predsjedničku kampanju trebao ozvaničiti na platformi Twitter Spaces i to u programu u kojem bi trebao učestvovati i vlasnik Twittera Ilon Mask (Elon Musk).

Mask i Desantis domaćini događaja na Twitteru

- Mask i Desantis će biti domaćini događaja na Twitter Spacesu, platformi za audio razgovore u srijedu u 19 sati po istočnom vremenu. Razgovor će moderirati Dejvid Saks (David Sacks), tehnološki poduzetnik i Maskova osoba od povjerenja. Iste večeri, kampanja za predsjednika bit će objavljena i na društvenim mrežama kroz videozapise - piše The Guardian.

Već nekoliko mjeseci u američkim medijima se špekulira o Desantisovoj kandidaturi, a mnogi ističu kako je upravo prvi čovjek Floride i najozbiljniji protivkandidat Donaldu Trampu (Trump).

"Poprilično revolucionarna objava"

Kada je riječ o saradnji Desantisa i Maska, tim guvernera Floride pregovarao je sa vlasnikom Twittera posljednjih nekoliko sedmica. Ipak, za sada, Mask formalno neće podržati Desantisa na početku kampanje.

- Mislim da je poprilično revolucionarno da će se dogoditi najava ovakve vrste na društvenim mrežama - saopćila je osoba bliska timu DeSantisa.

Posljednji republikanac koji je objavio kandidaturu za predsjednika SAD je senator Tim Skot (Scott) iz Južne Karoline.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.