NA VISINI OD 365 METARA

Video / U toku akcija spašavanja osam osoba zarobljenih na žičari u Pakistanu

Privremeni pakistanski premijer Anvar-ul-Hak Kakar naredio je hitno zatvaranje svih “dotrajalih i nesukladnih žičara”, navodi se u saopćenju iz njegov

Spašavanje osam osoba. Screenshot

S. S.

22.8.2023

U Pakistanu je u toku hitna akcija spašavanja šestero djece i dvoje odraslih zarobljenih u žičari koja visi iznad planinskog područja na sjeverozapadu zemlje.

Djeca su putovala u školu u pokrajini Hiber Paktunkhva kada je jedna od sajli pukla u devet sati ujutro po lokalnom vremenu, prema pakistanskoj Nacionalnoj upravi za upravljanje katastrofama (NDMA). Helikopter je stigao do lokacije žičare na visini od 274 metra, saopćili su.

Žičara povezuje dvije zajednice u regiji i vozi se na dvije sajle. Prethodno je dužnosnik lokalne vlade rekao da je osmero djece zarobljeno s odraslima na visini od 365 metara.

Privremeni pakistanski premijer Anvar-ul-Hak Kakar naredio je hitno zatvaranje svih “dotrajalih i nesukladnih žičara”, navodi se u saopćenju iz njegovog ureda.

Mnoga djeca koja žive u udaljenim i planinskim dijelovima pokrajine Hiber Paktunhva oslanjaju se na žičare da ih prevoze do škole i natrag, a neke od njih nisu redovno održavane.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.