BILA NA JEZIVOJ SNIMCI

Hamas oteo Njemicu na festivalu: Pronađeno je njeno tijelo

Šani Nikol Louk bila je na partiju na koji su upali hamasovci i pobili preko 200 posjetitelja

Šani Nikol Louk. Facebook

H. J. I.

30.10.2023

Njemica (23) čije su golo krvavo tijelo pripadnici Hamasa vukli u kamionetu i pljuvali po njemu pronađena je mrtva, javlja izraelsko ministarstvo vanjskih poslova.

Šani Nikol Louk (Shani Nicole) bila je na partiju na koji su upali hamasovci i pobili preko 200 posjetitelja. Nju su odveli, a snimka se kasnije proširila društvenim mrežama. Izraelci ne navode gdje je pronađena, u Gazi ili Izraelu.

Hamasovci paradirali s njenim tijelom

Njena rođakinja je tada kazala za Washington Post da je Louk prisustvovala Nova Festivalu, cjelonoćnoj zabavi kojom se slavi izraelski festival žetve Sukkot.

U uznemirujućem videu koji se tada pojavio na društvenim mrežama vidjela se nepomična djevojka koju su pripadnici Hamasa iz Gaze uzeli kao taokinju i s kojom su paradirali tom obalnom enklavom vozeći je uokolo u kamionetu. U početku je porodica preko medija rekla da ima informacije da je možda živa, ali Izraelci su sada to opovrgnuli.

Izrael: Neka sjećanje na nju bude blagoslov

- Tužni smo što možemo podijeliti s vama vijest da je pronađeno i identificirano tijelo 23-godišnje njemačko-izraelske državljanke Šani Louk - saopćilo je izraelsko ministarstvo vanjskih poslova.

- Šani, koju su Hamasovi teroristi oteli s muzičkog festivala i mučili i paradirali po Gazi, doživjela je nesagledive strahote. Naše misli i molitve su sa Šaninim prijateljima i porodicom tokom ove nezamislive noćne more. Neka sjećanje na nju bude blagoslov - dodaje se u izraelskom saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.