IMA POVRIJEĐENIH

Napad dronovima 1.200 kilometara duboko u Rusiji, poznato šta je meta!

Dvije bespilotne letjelice napale su spavaonicu na području Posebne privredne zone

Napad u Rusiji. Screenshot

N. H.

2.4.2024

Nekoliko je osoba povrijeđeno u napadu dronom na industrijske objekte u ruskoj republici Tatarstanu, više od 1.200 kilometara od granice s Ukrajinom, saopćile su u utorak lokalne vlasti.

- Jutros su industrijska poduzeća u gradovima Jelabugi i Nižnekamsku napadnuta bespilotnim letjelicama. Nema ozbiljne štete, tehnološki proces poduzeća nije poremećen - rekao je čelnik Tatarstana Rustam Minihanov u objavi na svom Telegram kanalu.

Dvije bespilotne letjelice napale su spavaonicu na području Posebne privredne zone, objavili su iz zone na Telegramu i dodali da su dvije osobe povrijeđene.

Novinska agencija TASS objavila je, pozivajući se na hitne službe, da je povrijeđeno sedam osoba. Među povrijeđenima je navodno i dvoje tinejdžera, a lokalne vlasti su kasnije saopćile da su tri osobe hospitalizirane.

"Nexta" javlja da su dronovi prvi put napali kompanije u Jelabugi i Nižnekamsku u Tatarstanu. Nexta javlja i da se u Jelabugi, gradu od 70 hiljada stanovnika, proizvode dronovi kamikaze Shahed, a u Nižnekamsku se nalazi veliki petrohemijski kompleks.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.