REAKCIJE

Bajdenova kampanja nakon što je Tramp proglašen krivim: Prijetnja koju predstavlja demokratiji nikada nije bila veća

Drugi Trampov mandat znači haos, otimanje sloboda Amerikanaca i poticanje političkog nasilja - a američki će ga narod odbaciti ovog novembra

Donald Tramp. Michael M. Santiago / Pool Photo via AP

S. S.

31.5.2024

Kampanja predsjednika SAD Džoa Bajdena za njegov reizbor nazvala je republikanca Donalda Trampa "osuđenim zločincem" nakon što je Tramp danas osuđen i poručila da je dokazano da "niko nije iznad zakona", prenosi agencija Reuters.

Direktor za komunikacije Majkl Tajler rekao je da Tramp ostaje republikanski kandidat za predsjednika SAD.

- Donald Tramp je uvijek pogrešno vjerovao da se nikada neće suočiti s posljedicama za kršenje zakona za svoju ličnu korist. Međutim, današnja presuda ne mijenja činjenicu da se američki narod suočava s jednostavnom stvarnošću. I dalje postoji samo jedan način da se Donald Tramp zadrži izvan Ovalnog ureda: na glasačkoj kutiji. Osuđivan zločinac ili ne, Tramp će biti republikanski kandidat za predsjednika - rekao je.

Dodaje da "prijetnja koju Trump predstavlja demokratiji nikada nije bila veća".

- On vodi kampanju osvete i odmazde, obećavajući da će biti diktator prvog dana i pozivajući na ukidanje našeg ustava kako bi mogao ponovno dobiti i zadržati vlast. Drugi Trampov mandat znači haos, otimanje sloboda Amerikanaca i poticanje političkog nasilja - a američki će ga narod odbaciti ovog novembra - zaključio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.