ITALIJA

Spasioci i dalje u potrazi za Kristijanom kojeg je odnijela bujica: Brat očajnički traži odgovore

Gradonačelnik je istakao da su uloženi svi napori da se pronađe 25-godišnji mladić, a da se svi nadaju da će ga vidjeti živog i zdravog

Velika tragedija. Screenshot

Dž. R.

7.6.2024

I dalje se traga za Kristijanom Kasijanom Molnarom, 25, koji je nestao zajedno sa dvije djevojke Patrisijom i Bjankom kada ih je odnijela bujica kod Udina u Italiji. Djevojke su se utopile i njihova tijela su pronađena, ali za njega se još uvijek nadaju da je živ. Spasioci, zajedno sa roniocima, još uvijek pretražuju područje, a kako se navodi danas je na redu obližnji potok.

Puno povjerenje

Njegov brat očajnički traži odgovore , a kako kaže gradonačelnik Mesađero, trenutno je kao "bijesan lav u kavezu, šeta gore-dole, izmučen".

Gradonačelnik je istakao da su uloženi svi napori da se pronađe 25-godišnji mladić, a da se svi, na čelu sa porodicom momka, nadaju da će ga vidjeti živog i zdravog.

- Članovi Kristijanove porodice još uvijek ne očajavaju što ga nema, oni izražavaju svoje puno povjerenje u istragu koju je otvorilo Javno tužilaštvo u Udinama. Uvjereni su da će se utvrditi šta se desilo i da će Kristijan biti pronađen - rekao je advokat Gaetano Lagi.

Ne očajavaju

Advokat je dodao da se brat Petru Radu, koji prati pomno pretrage ronioca, ne želi da se slike njihove porodice objavljuju i traži saosjećanje u ovoj teškoj situaciji i kaže da se saosjeća sa porodicom u njihovom velikom bolu.

On je istakao da nada porodice blijedi, ali ne kao što se do sada očekivalo i da ne očajavaju. Brat je voljan da sarađuje sa svima.

Podsjetimo, do tragedije je došlo prošlog petka oko 14 sati. Nesretna družina se navodno slikala pored rijeke Nadiža, kada je nivo vode odjednom počeo da raste.

Kada im je voda došla do članaka i koljena, oni su se zagrlili i čekali pomoć, nadajući se da će se tako izboriti sa jačinom rijeke. Nažalost, spasioci nisu uspjeli da ih izvuku, dvije djevojke su se utopile, a muškarac se još uvijek vodi kao nestao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.