PRVA DAMA

Džil Bajden poslala poruku s naslovnice magazina "Vogue": "Mi ćemo odlučiti o našoj budućnosti"

Radi se o izjavi koja nagovještava odluku koju predsjednik i njegova supruga moraju donijeti

Džil Bajden na naslovnici magazina Vogue. Vogue

D. R.

prije 5 dana

Američka prva dama Džil Bajden (Jill Biden) osvanula je drugi put na naslovnici magazina "Vogue" otkako je njen suprug Džo (Joe) 2020. pobijedio na predsjedničkim izborima. 

Džil je obukla bijelu smoking haljinu kolekcije Ralph Lauren.

Žene u politici i medijima nosile su bijelo toliko često i iz toliko razloga da to više ne znači puno, Washington Post navodi kako Džil na ovoj fotografiji ostavlja utisak predane, ali ne i arogantne osobe. 

Pridaju joj ulogu spasiteljice, jedine osobe koja može utjecati na Džoa pri donošenju odluke o nastavku ili odustajanju od političke utrke. 

Džil Bajden na naslovnici magazina Vogue. Vogue

- Mi ćemo odlučiti o našoj budućnosti - stoji na naslovnici. Radi se o izjavi koja nagovještava odluku koju predsjednik i njegova supruga moraju donijeti u nadolazećim danima, a prošle sedmice je na CNN-u održana prva debata. 

Napomena na vrhu članka u govori kako je novinarka Maya Singer ponovno razgovarala s Džil dan prije nego što je članak objavljen na internetu. 

Džil je novinarki poručila kako "neće dopustiti da tih 90 minuta definira četiri godine koje je Džo proveo kao predsjednik". 

- Nastavit ćemo se boriti - naglasila je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.