RAKETNI UDARI

Rusi objavili snimak uništenja ukrajinskog aviona

Na snimku se vidi trenutak snažne eksplozije i gusti oblak dima koji se potom diže visoko u zrak

Pogođen avion. Twitter

Z. K.

4.7.2024

Lovac MiG-29 ukrajinskih oružanih snaga uništen je na aerodromu Dolgincevo u Dnjepropetrovskoj oblasti udarom ruskog mobilnog balističkog raketnog sistema kratkog dometa Iskander, saopćilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

- Posada mobilnog balističkog raketnog sistema kratkog dometa Iskander izvela je raketni udar na stazu aerodroma Dolgincevo. Kao rezultat, uništeni su borbeni avioni MiG-29 ukrajinskih oružanih snaga, oružje zrak-zemlja i vozila aviotehničke službe - saopćilo je Ministarstvo.

Rusi su objavili i snimak operacije iz zraka. Na njoj se vidi trenutak snažne eksplozije i gusti oblak dima koji se potom diže visoko u zrak. Moskva je u utorak izvijestila da je s taktičkim raketnim sistemom Iskander-M izvršen napad na ukrajinske ratne avione na aerodromu Mirhorod, pri čemu je uništeno pet operativnih višenamjenskih borbenih aviona Su-27, dok su još dva oštećena.

Jučer su objavili kako je taktičkim raketnim sistemom Iskander uništen ukrajinski borbeni helikopter Mi-24 i vozila avioinženjerske službe u udaru na aerodrom u Poltavi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.