AMERIKA

Tramp pozvao Bajdena da zajedno urade test kognitivnih sposobnosti: Prvi put bili bi tim

Ovoga puta je bivši predsjednik SAD-a "promijenio ploču", te je umjesto dosadašnjeg ismijavanja na drugi način pozvao Bajdena

Tramp i Bajden. AP

Z. K.

13.7.2024

Donald Tramp (Trump), kandidat za predsjednika SAD-a iz Republikanske partije, pozvao je aktuelnog lidera ove države i njegovog protukandidata Džo Bajdena (Joe Biden) da zajedno urade test kognitivnih sposobnosti.

Tramp se više puta pohvalio da je on uradio kognitvni test te da Bajden "ne smije" da ga uradi jer strahuje od rezultata. Ovoga puta je bivši predsjednik SAD-a "promijenio ploču", te je umjesto dosadašnjeg ismijavanja na drugi način pozvao Bajdena da uradi ovaj test.

Naime, Tramp mu je poručio da bi njih dvojica "prvi put bili tim" te da ovo trebaju uraditi za građane SAD-a. Podsjetimo, nakon što je u debati protiv Trampa Bajden imao loše izdanje, pojačali su se pozivi da se on povuče iz kampanje i prepusti svoje mjesto mlađem kandidatu.

Razlog za to su česti gafovi i generalni manjak koherenosti kojeg Bajden pokazuje u svojim javnim istupima. Između ostalih, na povlačenje ga je pozvao i Džordž Kluni (George Clooney), slavni glumac i veliki donator Demokratskoj stranci. S druge strane, aktuelni predsjednik SAD-a je više puta ponovio da se neće povući i da on može u novembru pobijediti Trampa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.