NEVJEROVATAN SNIMAK

Grčka: Turisti morali da plivaju kako bi se ukrcali na trajekt

Kako prenose grčki mediji, turisti su snimljeni kako nose svoje stvari u rukama iznad glave dok se probijaju od obale

Turisti plivali do trajekta. Facebook

D. R.

13.7.2024

Nakon snimaka s grčke plaže Balos, na kojima se vidi turisti koji su morali da zaplivaju kako bi se ukrcali na trajekt, Ministarstvo pomorstva je donijelo odluku da se pokrene izgradnja plutajuće platforme.

Kako prenose grčki mediji, turisti su snimljeni kako nose svoje stvari u rukama iznad glave dok se probijaju od obale do trajekta, a potom skaču na platformu broda, pokušavajući bezbjedno da se ukrcaju. 

Pomoć im pružaju radnici trajekta i drugi turisti, kao i uže koje je sprovedeno do obale.

Prema informacijama kojima raspolažu grčki mediji, još jučer je izgradnju plutajuće platforme odobrilo Ministarstvo pomorstva da bi se koristila za spajanje čamaca i obale.

- Na ovaj način je obezbjeđen nesmetan iskrcaj turista u jednom od najljepših krajeva zemlje. Do izdavanja Plana upravljanja, kao i regulisanje pitanja univerzalne pristupačnosti, pristup posetilaca od plovnih vozila do plaže obavljaće se preko plutajućih platformi - navodi se, ali se dodaje da pomenuta platforma još nije postavljena, prenosi Blic.

Vrijedi napomenuti da Balos dnevno posjeti 2.900 ljudi, dok naučnici ističu da su Balos, Lafonisi, Nacionalni park Samarija spomenici prirode koji pored vrijednosti za životnu sredinu i čovjeka imaju ogromnu turističku vrijednost, štite turizam cijelog zapadnog Krita.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.