ANKARA

Nova ambasadorica BiH u Turskoj: Erdoan primio akreditivno pismo Mirsade Čolaković

Čolaković je dugogodišnji karijerni diplomata, a u decembru prošle godine dobila je takozvani diplomatski Oskar

S današnjeg prijema u Ankari - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
Anadolija

17.7.2024

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) primio je akreditivna pisma novih ambasadora nekoliko država u Ankari, uključujući i ambasadoricu Bosne i Hercegovine Mirsadu Čolaković i ambasadora Srbije Acu Jovanovića, javlja Anadolu.

Osim BiH i Srbije, Erdoan je u Predsjedničkoj palači danas primio i akreditivna pisma novih ambasadora Bahreina Bessama Ahmeda Ali Marzuka i ambasadora Guatemale Eduarda Enriquea Hernandeza Recinosa.

Nova ambasadorica BiH u Republici Turske je Mirsada Čolaković, dugogodišnji karijerni diplomata, s bogatim radnim iskustvom u Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i brojnim diplomatskim bh. predstavništvima u svijetu.

Bivša stalna predstavnica BiH pri Ujedinjenim nacijama primila je u decembru prošle godine prestižnu nagradu "Diwali pečat - Snaga pojedinca", što je takozvani diplomatski Oskar. Nagrada joj je uručena u sjedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Novi ambasador Srbije u Republici Turske je Aca Jovanović. On je od 2004. godine zaposlen u Ministarstvu vanjskih poslova Srbije i radio je u Odjeljenju za sigurnost, Odjeljenju za konzularne poslove, a obavljao je i funkciju pomoćnika ministra za konzularne poslove. Bio je i ambasador Republike Srbije u Ukrajini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.