PORUKA LAVROVA

Rusija odgovorila na plan Zelenskog za mir u Ukrajini: Apsolutno neprihvatljivo

On je dodao da će Rusija pažljivo procijeniti sve moguće sporazume o rješavanju sukoba u Ukrajini da ne bi bila prevarena kao ranije

Lavrov: Neprihvatljivi pristupi. Platforma X

SRNA

17.7.2024

Formula mira ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog neprihvatljiva je za Rusiju, ali i dalje ostaje osnova za moguću drugu međunarodnu konferenciju o Ukrajini, izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

- Takozvani plan Zelenskog, koji ima jasnu formu ultimatuma, provlači se po svaku cijenu. Govoreći o tome šta će tamo da rade, svi su na ovaj ili onaj način formulisali jednostrane pristupe koji su za nas apsolutno neprihvatljivi, kao i za mnoge druge koji su istinski zainteresovani za mir - rekao je Lavrov na konferenciji za novinare.

On je dodao da će Rusija pažljivo procijeniti sve moguće sporazume o rješavanju sukoba u Ukrajini da ne bi bila prevarena kao ranije.

- Mi ćemo, naravno, veoma pažljivo pogledati formulacije i stavićemo u ovaj dokument zaštitne mjere koje će nas zaštititi od ponavljanja nečistih tumačenja oko kojih je nemoguće postići dogovor - rekao je ruski ministar vanjskih poslova.

Komentarišući predstojeće predsjedničke izbore u Americi, Lavrov je rekao da će Rusija biti spremna da sarađuje sa bilo kojim izabranim predsjednikom SAD.

On je podvukao da će Moskva biti spremna za "ravnopravan dijalog uz uzajamno poštovanje", prenosi Srna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.