FUNKCIONERKA DEMOKRATA

Pelosi pružila podršku Heris: Moramo se ujediniti kako bismo snažno porazili Donalda Trampa

Moja entuzijastična podrška za Kamalu Heris kao predsjednicu je službena, lična i politička

Nensi Pelosi. AP Photo/Karl B DeBlaker

S. S.

22.7.2024

Bivša predsjednica Zastupničkog doma SAD Nensi Pelosi, koja ima velik utjecaj u Demokratskoj stranci, u ponedjeljak je podržala potpredsjednicu Kamalu Heris kao kandidatkinju njihove stranke na predsjedničkim izborima u novembru.

Jedna od američkih demokrata s najdužim stažem i najpoznatijih demokrata, Nensi Pelosi, podržala je Heris u pokušaju da naslijedi predsjednika Džoa Bajdena, koji se u nedjelju povukao iz utrke za reizbor.

Pelosi, koja je i dalje utjecajna otkako je 2022. odstupila s mjesta predsjednice Zastupničkog doma, odigrala je vodeću ulogu u uvjeravanju Bajdena (81) da prekine svoju kampanju zbog zabrinutosti u njegove mentalne sposobnosti i mogućnosti da pobijedi republikanca Donalda Trampa i odsluži još četiri godine.

- Moja entuzijastična podrška za Kamalu Heris kao predsjednicu je službena, lična i politička. Budite sigurni: Kamala Harris kao žena u politici je briljantno lukava, a ja sam u potpunosti uvjerena da će nas u novembru dovesti do pobjede - rekla je Pelosi.

Pozdravila je Bajdena jer je uvijek vjerovao u mogućnosti SAD i davao ljudima priliku da postignu svoje ispunjenje.

- Moramo se ujediniti i krenuti naprijed kako bismo snažno porazili Donalda Trampa i s entuzijazmom izabrali Kamalu Heris za sljedeću predsjednicu Sjedinjenih Država - prenosi Hina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.