HOROR U ŠVEDSKOJ

Djevojčica (14) krenula na pidžama parti, pa pronađena mrtva: Uhapšene dvije maloljetnice

Policijska patrola je beživotno tijelo djevojčice pronašla u industrijskom području

Djevojčica namamljena u industrijsku zonu i ubijena. Instagram

N. H.

28.7.2024

Švedska je u šoku nakon što je djevojčica Emilija Huoberg (14) pronađena mrtva u gradu Landskruna nakon što je krenula na "pidžama parti". Dvije maloljetnice (15) uhapšene su zbog sumnje na ubistvo.

Policijska patrola je beživotno tijelo djevojčice pronašla u utorak navečer u industrijskom području u Landskruni u južnoj Švedskoj. Pokušaji oživljavanja bili su bezuspješni.

Policija je u međuvremenu uhapsila dvije 15-godišnje djevojčice zbog sumnje na ubistvo. Prema pisanju švedskih medija, djevojčice su se poznavale, a policija sumnja da je svađa uzrok ubistva djevojčice.

Mediji pišu da je Emilija napustila svoj dom kako bi otišla na pidžama parti na koji je pozvana. Međutim, mediji pišu da je poziv na pidžama parti bila zamka kako bi namamili Emili.

Prema saznanjima Aftonbladeta, Emilija se našla sa jednom 15-godišnjakinjom koja je sada u pritvoru.

Umjesto na pidžama parti, djevojčicu su odveli u industrijsku zonu gdje su je ubili.

Jedna od uhapšenih djevojčica navodno je na ispitivanju rekla da je incident izmakao kontroli i da nisu namjeravali da ubiju Emili.

Međutim, Expressen piše da je ubistvo bilo planirano. Prema informacijama medija, djevojčice su se prethodno pripremile tako što su, između ostalog, krale iz raznih prodavnica - srebrnu traku i nož.

Emilija je tu pretučena i, prema riječima tužioca, imala je tjelesne povrede izazvane teškim nasiljem.

Samo dan nakon ubistva, u vodi je pronađena torba u kojoj su bile bankovne kartice i druge stvari, što je policiju odvelo do Emilije. Policija nastavlja sa istragom ubistva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.