NASTAVILI BOMBARDOVANJE

Osam Palestinaca poginulo u izraelskim zračnim udarima širom Gaze

Lokalni izvori u međuvremenu su javili da su izraelski avioni gađali kuću u izbjegličkom kampu Jabalia refugee na sjeveru Gaze, i ubili troje

Užas u Gazi. Fena

FENA

9.8.2024

Najmanje osam Palestinaca ubijeno je, a nekoliko ih je ranjeno u seriji izraelskih zračnih napada tokom protekle noći na nekoliko lokacija širom Pojasa Gaze, javila je palestinska novinska agencija WAFA.

Ciljane oblasti bile su izbjeglički kampovi Nuseirat i Maghazi u centralnom dijelu enklave, kao i gradovi Khan Younis i Rafah na jugu Gaze.

Prema zdravstvenim izvorima, tri osobe su poginule, a nekoliko ih je ranjeno u izraelskom zračnom napadu na kuću porodice Matar u izbjegličkom kampu Nuseirat. Još dvije osobe su izgubile život u sličnom napadu na kuće u izbjegličkom kampu Maghazi.

Lokalni izvori u međuvremenu su javili da su izraelski avioni gađali kuću u izbjegličkom kampu Jabalia refugee na sjeveru Gaze, i ubili troje te ranili nekoliko ljudi.

Pored toga, šator koji je pružao sklonište raseljenim osobama u području Shawahin u gradu Abasan al-Kabira, istočno od Khan Younisa, bio je meta izraelskog zračnog napada, što je uzrokovalo dodatne žrtve.

Izraelska vojska također je nastavila bombardovanje i uništavanje Rafaha, na krajnjem jugu enklave, rušeći nekoliko kuća u zapadnom dijelu grada.

Neprekidna izraelska agresija na Gazu od 7. oktobra 2023. godine do sada je rezultirala sa 39.699 dokumentovanih palestinskih žrtava, uglavnom žena i djece, uz 91.722 povrijeđenih. Hiljade žrtava ostaju zarobljene pod ruševinama, nedostupne hitnim i civilnim odbrambenim timovima zbog izraelskih napada, navodi se u izvještaju WAFA-e.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.