PAD AVIONA

Na tragičnom letu bilo najmanje osam državnih službenika, ali nastavnika i doktora te sportista

Uzrok nesreće se još istražuje

Poginuli u padu aviona. Globo

Z. K.

10.8.2024

U padu aviona brazilske aviokompanije Voepass Linhas Aéreas poginulo je 57 putnika i četiri člana posade. Brazilski mediji objavili su identitet dijela žrtava. U avionu je bilo najmanje osam državnih službenika, ali nastavnika i doktora, piše Globo.

Među pogonulima je i 41-godišnji programer Rafael Fernando dos Santos i njegova kćer Liz Iba koja je imala tri godine. Trebali su zajedno provesti Dan očeva u Santa Catarini. U avionu su bili i džudo sudija Edilson Hobold koji je imao 52 godine, trgovački predstavnik Ronaldo Cavaliere (43), bodibilderka Daniela Schulz Fodra (33) sa svojim suprugom, policijskim službenikom Hialesom Carpineom Fodrom (33).

Ostaci aviona. Globo

Na tragičnom letu bile su i specijalizantkinje kliničke onkologije Arianne Albuquerque Estevan Risso i Mariana Comiran Belim. Škola zrakoplovstva u Ribeirao Pretuu oprostila se od stjuardese Rubije Silve de Lima koja je radila na tom letu. Imala je 41 godinu i za ovu aviokompaniju radila je 14 godina.

Poginule su i njene kolege Debora Soper Avila stara 28 godina, Humberto de Campos Alencar e Silva star 61 godinu i Danilo Santos Romano star 35 godina.

Uzrok nesreće se još istražuje. Pronađena je crna kutija, a otkriven je podatak da je avion pa sa 5.000m visine za minutu. Nekoliko putnika srećom se nije ukrcalo na let jer su pogriješili izlaz.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.