BIVŠA PRVA DAMA SAD

Upečatljiv govor Mišel Obama: Tramp koristi iste stare prevare

Čekajte, želim da znam - ko će mu reći da bi posao koji trenutno traži mogao biti jedan od „poslova za crne“, rekla je Obama

Mišel Obama. YouTube

Z. K.

21.8.2024

Mišel Obama (Michelle), bivša prva dama SAD, bila je jedna od govornica na Nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke u Čikagu, a baš poput njenog supruga Baraka (Barack), i ona je održala izuzetno upečatljiv govor.

Ograničeni pogled

U svom osvrtu, Obama se posebno usmjerila na Donalda Trampa (Trump) i na njegove komentare u kojima je naveo kako migranti uzimaju poslove Amerikancima.

- Godinama je Donald Tramp činio sve što je bilo u njegovoj moći da pokuša natjerati ljude da nas se plaše. Njegov ograničeni uski pogled na svijet učinio ga je da se osjeća ugroženo zbog dvoje vrijednih uspješnih ljudi, koji imaju i crnu boju kože. Čekajte, želim da znam - ko će mu reći da bi posao koji trenutno traži mogao biti jedan od „poslova za crne“ - rekla je Obama.

Također je dodala kako Tramp koristi iste stare prevare i da na taj način pokušava utjecati na glasače.

- Niko nema monopol na to da govori šta znači biti Amerikanac. Niko. Samo Kamala Haris (Harris) zaista razumije rad i ima nepokolebljivu predanost koji su Ameriku uvijek činili velikom. Moja Kamala Haris je i više nego spremna za ovaj trenutak. Ona je jedna od najkvalifikovanijih ljudi koji su se kandidovali za predsjednika. Ona je i jedna od onih koji imaju najviše dostojanstva - navela je.

Tijesna utrka

Poručila je i kako će se u nekim saveznim državama odvijati tijesna utrka među kandidatima.

- Smatrajte da je ovo službeni zahtjev. Mišel Obama traži od vas da nešto učinite. Bit će blizu. U nekim državama, samo nekoliko glasova bi moglo odlučiti o pobjedniku. Moramo nadjačati svaki napor. Naša sudbina je u našim rukama - zaključila je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.