SAD

Kenedi Jr. odustaje od predsjedničke utrke: Navodno će podržati Trampa

Pojedini mediji su objavili i da je on ponudio Kamali Haris da je javno podrži u zamjenu za poziciju u njenoj budućoj administraciji

Kenedi i Tramp. AP Photo

S. S.

23.8.2024

Robert F. Kenedi Jr., slučajno je otkrio koga će podržati na predsjedničkim izborima u SAD koji će se održati u novembru, nekoliko sati prije nego što će i zvanično odustati od trke kao nezavisni kandidat.

Agencija AP je prenijela da će Robert F. Kenedi Jr. kasnije večeras u Finiksu u Arizoni otkriti svoje planove u vezi sa predstojećim izborima. Donald Tramp koji također kasnije večeras ima miting u blizini najavio je da očekuje specijalnog gosta i vjeruje se da će mu se na bini priključiti upravo Robert F. Kenedi Jr..

On je navodno rekao da će podržati Trampa, prenijela je agencija.

Podsjećamo, ranije se spekulisalo da će on odustati od trke kao nezavisni kandidat i da će podržati jednog od dva kandidata - Trampa iz Republikanske stranke ili Kamalu Haris iz Demokratske stranke. Pojedini mediji su objavili i da je on ponudio Kamali Haris da je javno podrži u zamjenu za poziciju u njenoj budućoj administraciji, ukoliko pobijedi na izborima 5. novembra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.