I OVO JE MOGUĆE

Muškarac iz Los Anđelesa prijetio trudnoj ženi, pokušao oteti menadžera, pa uništio ukradeni automobil

Rendžeri unutar Josemit parka kažu da su pokušali da zaustave Melhafa na autoputu 41 unutar nacionalnog parka

Uhapšeni muškaraca. Facebook

Z. K.

24.8.2024

Putovanje muškarca iz Los Anđelesa, koje je uključivalo okrug Mariposa, Nacionalni Park Josemit i okrug Madera, završeno je hapšenjem nakon što su šerifi izjavili da je prijetio trudnoj ženi, ukrao bicikl, pokušao da otme menadžera prodavnice i skucao ukradeni automobil.

Dimna bomba

Šerifi su također otkrili da je u sumnjivom vozilu pronađena dimna bomba, što je zahtjevalo intervenciju bombaškog tima iz Merceda. Prema izvještaju šerifove kancelarije Mariposa, u srijedu oko 13:45, prijavljeno je da je muškarac prišao trudnoj radnici u restoranu u okrugu Mariposa i dodirnuo joj stomak, rekavši: „Duhovi su me doveli do tebe i tvoje bebe, i kada bude vrijeme za tvoj odmor, ja ću te čekati.“

Muškarac, koji je kasnije identifikovan kao 40-godišnji Entoni Melhaf iz Los Anđelesa, zatim je ukrao nekoliko napitaka i napao drugog zaposlenog u restoranu prije nego što je pobjegao svojim vozilom ka Nacionalnom Parku Josemit, izjavili su šerifi.

Oko 15 sati, šerifova kancelarija Mariposa je obavještena o mogućoj potrazi za automobilom, otmici, napadu, ukradenim vozilima i drugim incidentima u oblasti Fiš Kamp – koja se nalazi neposredno van južnog ulaza u Nacionalni Park Josemit na autoputu 41.

Šerifi kažu da je Melhaf skucao svoje vozilo u oblasti Fiš Kamp i ukrao bicikl – ali ne prije nego što je dao svoj majicu prolazniku uz riječi: „Željet ćeš da je sačuvaš, postaću poznat.“

Rendžeri unutar Josemit parka kažu da su pokušali da zaustave Melhafa na autoputu 41 unutar nacionalnog parka, ali je on nastavio da vozi i na kraju stigao do Tenaj Lodža – koji se nalazi van granica Nacionalnog parka Josemit. Šerifi iz šerifove kancelarije Mariposa kažu da je Melhaf ušao u kuhinju Tenaj Lodža, stavio svoju kapu i druge stvari u frižider, uzeo nož iz kuhinje i zaprijetio radnicima.

Napao šerifa

Šerifi kažu da je potom izašao iz kuhinje i otišao do potoka blizu Tenaj Lodža – gdje je skinuo pantalone i ušao u klubsku kuću samo u donjem rublju. Započeo je vandalizaciju klupske kuće, uzeo ključeve od automobila menadžera prodavnice i pokušao da otme menadžera prodavnice – ali je menadžer uspio da pobjegne.

Šerifi kažu da je Melhaf ukrao menadžerov automobil i nastavio da vozi autoputem 41 ka jugu prema Oakhurstu. Dok je bio na autoputu 41, šerifi kažu da je Melhaf počeo da udara drugo vozilo na putu, na kraju srušivši ukradeni automobil van Oakhursta.

Prema šerifovoj kancelariji Mariposa, Melhaf je uhapšen ali je napao šerifa dok je bio medicinski pregledan u lokalnoj bolnici. Na kraju je smješten u zatvor okruga Mariposa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.