UKRAJINSKI PREDSJEDNIK

Zelenski priprema odgovor na jučerašnje ruske napade: Odgovarajuće odluke su donesene

Naveo je da je na sastanku Glavnog štaba dobio izvještaj od načelnika Generalštaba o operativnoj situaciji, uključujući odbranu Pokrovska

Zelenski: Održao sastanak sa Sirskim. Platforma X

Anadolija

27.8.2024

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da se spremaju odgovoriti na jučerašnji napad Rusije usmjeren na energetsku infrastrukturu njegove zemlje.

Zelenski je na društvenim mrežama ocijenio današnji intenzivan napad Rusije na energetsku infrastrukturu Ukrajine, situaciju na liniji fronta i operaciju svoje zemlje u ruskoj oblasti Kursk, prenosi Anadolija.

Odbijanje raketnog napada

Naveo je da je imao dugi sastanak sa načelnikom Generalštaba Aleksandrom Sirskim.

- Razgovarali smo o odbijanju (ruskog) raketnog napada, našem odgovoru na Rusiju - pripremamo se za to, korištenju aviona F-16 i operaciji u regionu Kursk. Nastavljamo naše akcije u određenim regionima - rekao je Zelenski.

Naveo je da je na sastanku Glavnog štaba dobio izvještaj od načelnika Generalštaba o operativnoj situaciji, uključujući odbranu Pokrovska.

Zelenski je kazao i da je na sastanku dobio izvještaje o trenutnom stanju i popravci energetskog sistema kao posljedica napada.

- Radovi će se nastaviti danonoćno. Također smo detaljno sagledali situaciju u vezi sa zaštitnim konstrukcijama u elektroenergetskim objektima. Postoji nekoliko važnih odluka o ovom pitanju - napisao je ukrajinski predsjednik.

Korišteno oko 127 projektila

Zelenski je podijelio informaciju da je Rusija jučer u napadu na Ukrajinu koristila najmanje 127 projektila i 109 bespilotnih letjelica.

- Odgovarajuće odluke su donesene. Radovi na otklanjanju posljedica napada, sanaciji i uklanjanju mina na objektima se nastavljaju. Na pojedinim mjestima teroristička država je objekte napala kasetnim bombama - dodao je Zelenski.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.