ŠEST POVRIJEĐENIH

Detalji napada u Zigenu: Tri osobe životno ugrožene, počinila ga državljanka Njemačke, u autobusu se nalazila i djeca

Policija je uhapsila napadačicu, a u ovom trenutku smatraju da nije riječ o terorističkom napadu

Zigen. Bild.de

S. S.

31.8.2024

U gradu Zigenu na zapadu Njemačke 32-godišnja Njemica nožem je u autobusu izbola šest osoba, a tri osobe su zadobile povrede opasne po život, piše WDR.

U autobusu se u tom trenutko nalazilo 40 osoba koje su putovale na gradski festival, kada je oko 19:40 došlo do napada.

Policija je uhapsila napadačicu, a u ovom trenutku smatraju da nije riječ o terorističkom napadu.

Policiju je o napadu izvijestilo nekoliko putnika iz autobusa. Ne navodi se identitet počinitelja, osim da je riječ o ženskoj osobi s njemačkim državljanstvom koja je od ranije poznata policiji zbog droge te da je riječ o psihičkoj bolesnici.

Dortmundska policija preuzela je istragu i vodi operaciju. Poziva se ljude da ne šire lažne izvještaje na društvenim mrežama ili drugim kanalima, a posebno jer se ne radi o terorističkom napadu jer za to nema nikakvih dokaza, kako tvrdi policija.

Očevici su za Siegener Zeitung ispričali da su svjedočili strašnim prizorima te da je puno krvi proliveno. Neki su ispričali da su neki putnici iz autobusa izašli zakrvavljeni, a drugi su navodno histerično pobjegli u obližnju šumu. Čuli su se pozivi u pomoć.

Glasnogovornik prijevozničke kompanije Westfalen-Süd rekao je novinama da je vozač autobusa reagirao prisebno kada se dogodio napad. Zaustavio autobus odmah nakon što je nastao metež u vozilu i otvorio sva vrata. To je putnicima omogućilo brzi bijeg iz autobusa i možda spriječilo crnji scenarij. Prema novinskim izvještajima, u autobusu je bilo i djece i mladih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.