UKRAJINSKI PREDSJEDNIK

Zelenski: Rusija izvela raketni napad na teretni brod s pšenicom u Crnom moru

Zelenski je izjavio da će nastaviti činiti sve što mogu kako bi zaštitili svoje luke

Volodimir Zelenski. X

Anadolija

prije 5 dana

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da je Rusija izvela raketni napad na teretni brod s pšenicom u Crnom moru koji je išao za Egipat, javlja Anadolu.

- Ruski projektil pogodio je brod s pšenicom, koji je išao za Egipat. U napadu koji se danas dogodio u Crnom moru, na meti je bio običan civilni brod neposredno nakon isplovljavanja iz ukrajinskih teritorijalnih voda. Prema prvim saznanjima nema povrijeđenih", naveo je Zelenski na društvenim mrežama.

Navodeći da je Ukrajina jedna od država koje pridonose sigurnosti hrane na globalnom nivou, Zelenski je rekao da "unutrašnja stabilnost i život desetaka zemalja u svijetu ovise o normalnom i neometanom funkcioniranju koridora za izvoz hrane".

Zelenski je izjavio da će nastaviti činiti sve što mogu kako bi zaštitili svoje luke, Crno more i opskrbu globalnog tržišta hranom te dodao:

- Zaštita života stvarni je prioritet za Ukrajinu i trebao bi biti prioritet za svaku zemlju. Čekamo reakciju svijeta. Pšenica i sigurnost hrane nikada ne bi smjeli biti meta projektila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.