ČESTA META UDARA

U ruskim napadima na selo u oblasti Harkova poginule tri osobe: Povrijeđeni i spasioci

Zvaničnici u susjednom pograničnom regionu Sumi rekli su da su ruske snage 57 puta udarale po graničnoj oblasti tokom četvrtka

Spasioci nakon napada. Screenshot

S. S.

prije 4 dana

U ruskom granatiranju jednog sela u Harkovu na sjeveroistoku Ukrajine poginule su tri osobe, a povrijeđeno devet, saopćili su regionalni tužioci, prenosi Reuters.

U saopćenju se navodi da je jedna osoba preminula od zadobijenih povreda u bolnici nakon napada na selo Borova, jugoistočno od Harkova. Harkov je drugi po veličini grad u Ukrajini i česta meta ruskih udara.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je ranije saopćilo da su hitne službe radile na mjestu prvobitnog napada kada su ga moskovske trupe ponovo granatirale. Među povrijeđenima su i tri spasioca.

Tužioci su također naveli da je pet osoba povrijeđeno u ruskom vazdušnom napadu na grad u okrugu Kijevski u Harkovu.

Zvaničnici u susjednom pograničnom regionu Sumi rekli su da su ruske snage 57 puta udarale po graničnoj oblasti tokom četvrtka, pri čemu je jedna osoba ubijena u napadu kliznih bombi u blizini grada Jampil.

Sumska oblast se nalazi nasuprot Kurske oblasti na jugu Rusije, gdje su ukrajinske snage krenule u napad koji je pokrenut prošlog mjeseca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.