"ZADALI TEŽAK UDARAC"

Rusi tvrde: Oborili dva aviona i uništili voz sa zapadnim naoružanjem

Ovo je najnovija tvrdnja Moskve u okviru njihovih napada u Ukrajini

Avion Su-27. Wikipedia

N. H.

15.9.2024

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je da su njihove vazudšno-kosimičke snage u posljednja 24 sata oborile dva ukrajinska borbena aviona tipa "Su-27". 

Ovo je najnovija tvrdnja Moskve u okviru njihovih napada u Ukrajini.

- Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva borbena aviona "Su-27" ukrajinskih vazdušnih snaga u posljednja 24 sata - navodi se u saopćenju ruskog Ministarstva odbrane. 

To bi predstavljalo dodatni udarac za ukrajinsku avijaciju koja se već suočava sa značajnim izazovima tokom agresije Rusije. 

Ruska vojska saopćila je, također, da je u zoni ratnih aktivnosti pogodila željeznički voz koji je prevozio strano naoružanje. 

- Operativno-taktička letjelica, bespilotne letjelice, kao i artiljerijsko-raketne trupe Oružanih snaga Rusije uništile su željeznički voz koji je prevozio strano oružje. Također, uništen je i objekat za proizvodnju komponenti za balističke rakete kratkog dometa u zoni specijalne vojne operacije - dodaje se u saopćenju.

Ministarstvo odbrane Rusije je izvijestilo o uništenju skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja ukrajinskih snaga.

Prema njihovim tvrdnjama, vojna oprema i trupe ukrajinske vojske pogođene su u 148 različitih regiona, što ukazuje na širok obim ruskih vojnih aktivnosti u proteklom periodu.

Ove tvrdnje Rusije još uvijek nisu nezavisno potvrđene.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.