PUNO RADNO VRIJEME

Direktor Amazona odlučio vratiti radnike u kancelarije

Kompanija će i dalje poštovati olakšavajuće okolnosti, kao što je briga o bolesnom djetetu i unaprijed odobreni rad od kuće ili hibridni aranžmani

Kompanija najavila i otkaze. Amazon

Dž. R.

prije 2 dana

Endi Džesi (Andy Jassy), izvršni direktor Amazona, saopćio je da ova kompanija traži od svojih radnika da se vrate u kompaniju na puno radno vrijeme. 

Hibridni model

Za uposlenike ovog giganta je do sada važilo pravilo da u toku sedmice najmanje tri dana moraju provesti u kancelariji.

Kako kaže Džesi, potez ukidanja hibridnog modela osmišljen je kako bi se poboljšala saradnja i međusobna povezanost među uposlenicima s ciljem pružanja najbolje usluge za klijente, ali i kako bi se unaprijedilo poslovanje.

- Kada se osvrnemo na proteklih pet godina, i dalje vjerujemo da su prednosti zajedničkog boravka u kancelariji značajne - rekao je Džesi.

Promjena će stupiti na snagu od januara 2025. godine.

Kompanija će i dalje poštovati olakšavajuće okolnosti, kao što je briga o bolesnom djetetu i unaprijed odobreni rad od kuće ili hibridni aranžmani.

Mogući otkazi

Amazon se pridružuje rastućoj listi velikih američkih firmi koje se vraćaju politici rada pet dana u sedmici, uključujući Boeing, JP Morgan Chase i UPS.

Podaci pokazuju da veće kompanije prednjače u zalaganju za više stalnog rada u kancelarijama.

Džesi je također najavio korak za smanjenje "birokratije" unutar firme, nagovještavajući neželjene posljedice Amazonovog agresivnog zapošljavanja nakon ponovnog otvaranja pandemije i moguće otvaranje vrata za otpuštanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.