KANDIDAT SPO-A

Kaniža poziva na glasanje: Bosanci i Hercegovci u Austriji mogu spriječiti desničare da dođu na vlast!

Vi građani Bosne i Hercegovine s austrijskim državljanstvom, možete biti taj odlučujući faktor, poručio Kaniža

Ibrahim Kaniža. SPO

D. H.

prije 22 sata 58 minuta

U nedjelju, 29. septembra, održavaju se parlamentarni izbori u Republici Austriji, a jedan od kandidata SPO-a (austrijski socijaldemokrati) je i Ibrahim Kaniža, rođeni Bugojanac.

Kaniža je uputio apel građanima Austrije porijeklom iz BiH da izađu na izbore i spriječe dolazak desničarskih snaga na vlast.

Odlučujući trenuci

- Kao kandidat za austrijski Nationalrat i kao neko ko je duboko povezan s našom bosanskohercegovačkom zajednicom, želim vam se obratiti u ovim odlučujućim trenucima. Na ovim izborima, koji su možda jedni od najvažnijih u novijoj povijesti Austrije, sve se svodi na jednu stvar: naša zajednička moć da promijenimo tok političke budućnosti naše druge domovine.

Utrka između političkih opcija je tijesna, možda tijesnija nego ikada prije. Socijaldemokratija, koju predvodi Andreas Babler, predstavlja viziju humanog, solidarnog i inkluzivnog društva. To je vizija u kojoj se svakom pojedincu, bez obzira na porijeklo, nudi šansa za dostojanstven život, vizija koja prepoznaje značaj naših korijena, ali i naše budućnosti u Austriji.

Prijatelj BiH

Babler je ne samo političar, već i prijatelj Bosne i Hercegovine, čovjek koji je konkretno pokazao solidarnost kroz pomoć izbjeglicama u Bihaću i donacije koje su stigle do onih kojima su najpotrebnije. Naša zajednica to prepoznaje i cijeni. Ali sada, više nego ikada, potrebno je da stanemo zajedno i podržimo politiku koja se zalaže za integraciju, suradnju i podršku Bosni i Hercegovini na njenom evropskom putu.

S druge strane, imamo FPÖ, stranku koja se sve više okreće ekstremnoj desnici i zagovara politiku podjela i isključivosti. Naš cilj mora biti jasan: spriječiti uspon krajnje desnice i osigurati budućnost koja se temelji na pravdi i solidarnosti.

Prema posljednjim anketama, upravo vi, građani Bosne i Hercegovine s austrijskim državljanstvom, možete biti taj odlučujući faktor. Vaš glas, glas vaših prijatelja, porodice i svih koji su porijeklom iz naše zemlje, može odrediti pobjednika. Zato vas pozivam da do nedjelje motivirate sve svoje poznanike da izađu na izbore. Svaka osoba može biti ta koja će napraviti razliku.

Ja, kao kandidat i član naše zajednice, duboko vjerujem da zajedno možemo osigurati da Austrija ostane zemlja koja se zalaže za evropske vrijednosti, koja prepoznaje i podržava našu Bosnu i Hercegovinu. Ovo nije samo politička borba; ovo je borba za društvo u kojem želimo živjeti i koje želimo ostaviti našoj djeci.

Zato, izađimo na izbore i pokažimo snagu naše zajednice. Svaka vaša odluka, svaki vaš glas, je korak bliže ka otvorenom i humanom društvu. Zajedno možemo napraviti razliku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.