GLASNOGOVORNIK HEZBOLAHA

Afifi: U sukobima na jugu Libana ubijen veliki broj izraelskih vojnika

U naseljima el-Adise i Marun er-Ras, na jugu Libana, došlo je do otvorenih sukoba, navodi

Sukobi u Libanu. AP

Anadolija

prije 15 sati 16 minuta

Glasnogovornik pokreta Hezbolah u Libanu, Muhamed Afifi izjavio je kako su njihovi borci u direktnim sukobima na jugu zemlje ubili veliki broj izraelskih vojnika, javlja Anadolu.

Afifi je u južnom dijelu Bejruta, glavnog grada LIbana, tačnije u regiji Dahiye, koja slovi za utvrdu Hezbolaha, održao konferenciju za novinare o posljednjim dešavanjima na ratištu na jugu zemlje.

"U naseljima el-Adise i Marun er-Ras, na jugu Libana, došlo je do otvorenih sukoba u kojima smo ubili veliki broj izraelskih vojnika", izjavio je Afifi na konferenciji za medije kojoj je prisustvovalo više od 150 novinara.

Podsjetivši da Izrael nije objavio informacije o broju mrtvih vojnika, Afifi je naglasio da su sukobi u pomenuta dva naselja na jugu Libana tek početak, jer je Hezbolah u stanju "najviše borbene spremnosti" u ovom području.

On je naveo i kako niti u jednoj od zgrada koje je Izrael bombardovao u regiji Dahiye nije bilo naoružanja niti vojne opreme.

Prema informacijama libanskih vlasti, od 17. septembra kada je Izael izazvao eksploziju prenosivih uređaja za komunikaciju širom Libana, ubijeno je 1.328 osoba, među kojima 104 djece i 194 žene.

Vođa Hezbolaha Hasan Nasralah je ubijen u bombardovanju Bejruta 27. septembra.

Hezbolah s druge strane raketira dijelove Izraela, a vojne aktivnosti prouzrokovale su masovno raseljavanje u sjeverno Izraelu, ali i južnom Libanu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.