PISALA POGREŠNOJ OSOBI

BBC otkazao intervju s Borisom Džonsonom: Voditeljica mu greškom poslala pitanja

To je jako frustrirajuće, nema smisla tvrditi da je bilo šta drugo nego neugodno i razočaravajuće, objavila je Laura Kuensberg

Boris Džonson. Platforma X

N. H.

prije 2 dana

BBC je otkazao intervju s bivšim britanskim premijerom Borisom Džonsonom (Johnson), nakon što mu je voditeljica slučajno poslala bilješke koje je pripremila za pitanja. 

Bivša BBC-jeva politička urednica, a sada voditeljica nedjeljnih jutarnjih vijesti Laura Kuensberg (Kuenssberg) rekla je da je pogreškom poslala Džonsonu bilješke "u poruci koja je bila namijenjena njenom timu".

- To je jako frustrirajuće, nema smisla tvrditi da je bilo šta drugo nego neugodno i razočaravajuće jer ima mnogo važnih pitanja koja se mogu postaviti - objavila je na platformi X, bivšem Twitteru, pa dodala: 

- Ali ostavimo li sram postrani, iskrenost je najbolje rješenje.

Intervju je trebao biti obavljen u četvrtak, te je oglašavan kao prvi veliki televizijski intervju za Džonsona, kojim će promovirati svoje memoare. 

Očekivalo se da će i govoriti o vladinom pristupu pandemiji koronavirusa, ali i stranama koje su pridonijele kraju njegovog premijerskog mandata. 

Glasnogovornik BBC rekao je da održavanje intervjua zbog te pogreške nije moguće i da je dogovoreno s Džonsonovim timom da ga se otkaže.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.