AMBASADA BIH U AMANU

Pomoć u evakuaciji iz Libana zatražila Sabina Nehme, u Misiji UN-a još petero državljana BiH

Zamolili su za pomoć u prevozu iz grada Bekau na granici sa Sirijom prema aerodromu, zbog granatiranja, rekao je Bitanga

Bitanga: Obratila nam se državljanka BiH. Anadolija

Alen Bajramovic

jučer

Za pomoć i koordinaciju u evakuaciji bh. državljana iz Libana zadužena je Ambasada BiH u Jordanu, koja nerezidentno pokriva i zemlju čiji su jug i glavni grad izloženi napadima Izraela. 

Prema riječima ministra savjetnika u ambasadi Satka Bitange, prema dosadašnjim informacijama, u Libanu se nalazi ukupno osam državljana BiH s kojima je osoblje u kontaktu.

- Trenutno je u Libanu petero uposlenika Misije UN-a i njihovu evakuaciju, ako bude potrebe, organiziraće UN, jer se radi o njihovom osoblju. Nama za pomoć obratila se državljanka BiH Sabina Nehme, koja sa svojom majkom Hifom želi da se evakuiše, ali oni već imaju avionske karte za 11. oktobar. Iz Bejruta još uvijek leti libanska kompanija „Middle East Airlines“, s tim što je većina letova prebukirana. Zamolili su za pomoć u prevozu iz grada Bekau na granici sa Sirijom prema aerodromu, zbog granatiranja, ali su nam i u Misiji UN-a kazali da tu ne mogu ništa uraditi jer i oni koriste taksije. Maloprije nam se javio i košarkaški trener Alen Abaz, koji je prije petnaestak dana došao da radi u Libanu, ali on nam se zahvalio i javio da je uspio napustiti zemlju i on se vratio u BiH – kaže Bitanga.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.