LIČNOST DANA

Lana Pudar: Zlatna Mostarka

Još jednom zasjala na najvećoj mogućoj sceni

Pudar: Zabilježila novi uspjeh. AP

6.9.2023

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar još jednom je pokazala svu svoju moć u bazenu na Svjetskom juniorskom prvenstvu u plivanju. Sjajna Mostarka je dokazala zašto joj je glavna disciplina 200 metara delfin. Za zlatnu medalju u Izraelu bilo joj je potrebno vrijeme 2:07.20, odnosno utrku je završila brže za više od sekunde od prve pratilje Bele Grant (Bella), koja je osvojila srebrenu medalju.

Lana je, čini se, pomalo i usputno, pokazala zašto se nalazi u vrhu svjetskog plivanja i da joj juniorska konkurencija, iako je debelo ispod dobne granice, više ne predstavlja probleme. Mostarka cilja na svjetla velikog grada i Olimpijske igre u Parizu. Za njih je već osigurala normu u, gle čuda, istoj ovoj disciplini.

U lijepim trenucima ne treba pisati žalopojke, ali s uvjetima koje neke od njenih protivnica imaju ne bi čudilo da Lana ostvari i bolje rezultate, ako je to i moguće. U Fukoki je „zaštucala“ u posljednjih 50 metara i ostala bez medalje, ali u Izraelu je pokazala svu svoju silinu i poslala upozorenje protivnicama – Lana Pudar u Pariz dolazi po zlato!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.