LIČNOST DANA

Irfan Peljto: Položio test

Na utakmici Šahtara i Barcelone u Ligi prvaka pokazao izrazit kvalitet

Peljto: Najbolji bh. sudija. Facebook

9.11.2023

Putovanje od terena u Bosni i Hercegovini do najpoznatijih evropskih stadiona izgleda kao sasvim normalna stvar za Irfana Peljtu.

Za vikend suđenje zapaljivog derbija između Sarajeva i Borca, a onda, nekoliko dana kasnije, suđenje Barceloni u Ligi prvaka. Neki od navijača nisu bili sretni nakon utakmice na stadionu Koševo, ali to je njihova stvar.

Teško je zadovoljiti sve, ali Peljti polazi za rukom da sjajno vodi utakmice Lige prvaka i da uspješno odrađenim poslom ispuni očekivanja čelnika koji mu sve više ukazuju povjerenje.

Mnogi bi podlegli pritisku kada bi neka zvijezda kluba poput Barcelone počela suptilno tražiti od sudije da je favorizira, ali to nije bio slučaj s Peljtom.

Kako je Barcelona gubila u drugom poluvremenu utakmice protiv Šahtara, a fudbaleri katalonskog kluba nisu uspijevali doći do gola, njihovi igrači su sve češće završavali na travnjaku tražeći penal ili karton za suparnike.

Međutim, Peljto bi na svaki njihov pokušaj lažiranja hladnokrvno odmahnuo rukom i pokazao da ga ne interesira o igraču koje ekipe se radi, već samo praćenje pravila i donošenje najboljih mogućih odluka u trenutku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.