LIČNOST DANA

Džud Belingem: Spasio "Tri lava"

Englez je jedan od najboljih igrača svijeta, a ima samo 21 godinu

Belingem: Fudbalski velemajstor. AP

prije 3 dana

Engleska je jedno od najvećih razočarenja na ovogodišnjem izdanju Evropskog prvenstva. „Tri lava“ izgledaju veoma loše, nekoordinirano, blijedo, jalovo, najviše zbog loših odluka selektora Gereta Sautgejta (Garreth Southgate).

Međutim, u svom tom sivilu ističe se jedno ime, a riječ je o Džudu Belingemu (Jude Bellingham). Zvijezda madridskog Reala uvijek je tu kada ostatak reprezentacije ne može, što bi se reklo, da se „sastavi s loptom“. Tako je bilo i u osmini finala protiv Slovačke. Slovaci su poveli u 25. minuti i držali pod kontrolom meč sljedećih 70 minuta, a onda je došla peta minuta sudijske nadoknade.

Nakon što je jedan od saigrača glavom prebacio loptu na desetak metara, Belingem je, u stilu najvećih majstora, kakav je i sam, pogodio makazicama i odveo utakmicu u produžetke, spasivši Engleze od velike bruke u međuvremenu.

Englezi će morati mnogo bolje u nastavku turnira, ali i u budućnosti. Međutim, jedno je sigurno - Belingem je jedan od najboljih igrača svijeta, a ima samo 21 godinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.