LIČNOST DANA

Nikola Jokić: Genije iz Sombora

Plaše ga se saigrači, a kamoli protivnici, jer nikada ne znate šta može uraditi

Jokić: Dokazao klasu. AP Photo

8.8.2024

Trostruki MVP najjače košarkaške lige na svijetu (NBA) stigao je u Pariz i ne želi kući bez olimpijske medalje. Nikola Jokić je ponovo dokazao klasu i odveo Srbiju u polufinale košarkaškog turnira. Gubili su „Orlovi“ uz 24 poena razlike od Australije, pa su se vratili u život, a kada je u završnici zagustilo, lopta je išla u ruke samo Nikoli Jokiću.

Prosto, njega se plaše i saigrači, a kamoli protivnici, jer nikada ne znate šta može uraditi, a uglavnom povlači prave poteze. Ižvakana je priča da Jokić ne liči na ostale NBA igrače – nije „napucan“ steroidima i nije istetoviran. On je drugačiji. Opušteno uđe na parket, izdominira na njemu, pa se onda povuče u svoje odaje.

Samozatajni „Džoker“ je košarkaški genije. Nevjerovatni pregled igre, osjećaj za koševe i asistencije krase Jokića, a njegova najveća vrlina je nestvarna lakoća s kojom on to sve radi. Jokić „maltretira“ Amerikance u NBA ligi, a u Srbiji se nadaju da će „Džoker“ izvući as iz rukava i izbaciti „Dream team“ u polufinalu Olimpijskih igara.

Nikola Jokić je rođen 19. februara 1995. godine u Somboru u Srbiji. Igrao je za srbijansku Megu, odakle je 2015. godine stigao u Denver. S Nagetsima je bio prvak NBA lige 2023. godine, a tri puta je proglašavan za MVP-a najjače lige.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.