LIČNOST DANA

Ermedin Demirović: Hladnokrvni golgeter

Dvije minute su bile dovoljne da se prikaže navijačima u najboljem svjetlu

Demirović: Makazicama matirao golmana. Facebook

26.8.2024

Transfer Ermedina Demirovića iz Augsburga, gdje je blistao u prošloj sezoni, u Štutgart bio je jedan od najvećih u Bundesligi. Dugo se čekalo na realizaciju, zatezalo se s ciframa. Hoće li, neće li... Na kraju, transfer vrijedan više od 20 miliona eura je kompletiran, a BiH će imati još jednog reprezentativca u Ligi prvaka.

Međutim, kad je došlo vrijeme za igru, nije dugo trebalo Demiroviću da opravda cifru plaćenu za njega. Dvije minute – toliko je trebalo da „Zmaj“ zatrese mrežu Frajburga. Na debiju, na gostujućem terenu. O tome kakav je pogodak zabio, tek se mogu pisati epovi. Nakon akcije poslije kornera, lopta je ubačena u šesnaesterac, a Demirović, u stilu najboljih golgetera, „makazicama“ matira golmana.

Debiju je nedostajala pobjeda da bi bio iz snova, ali sigurno je pozitivan početak za napadača naše reprezentacije, koji će imati priliku zaigrati i na najvećoj sceni u svijetu fudbala – Ligi prvaka. Kada taj trenutak dođe, vjerujem, barem prema onome što je Ermedin pokazivao dosad, bit će spreman. A onda, dragi čuvari mreža, nije grijeh primiti gol od napadača ove klase. Jednostavno, niste ni prvi, a ni posljednji golman, kojem će Demirović upropastiti sat, dan ili sedmicu i obradovati svoje navijače. Činio je to prije, činit će i u budućnosti. Previše je dobar da se ne bi obistinilo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.