LIČNOST DANA

Mohamed Salah: Gospodin Enfild

Šefovi struke se mijenjaju, ali njegov uspjeh na travnjaku kultnog stadiona ne

Salah: Nevjerovatna statistika. AP

27.8.2024

Nova era, ona pod vodstvom Arnea Slota u redovima Liverpula, započela je trijumfalno, ali činjenica je da se neke stvari neće promijeniti lako. Iako se spominjao odlazak nakon što je Jirgen Klop (Jurgen Klopp) spakovao kofere i otišao, Mohamed Salah i dalje igra. I ono još važnije, barem za navijače Liverpula, niže nevjerovatne uspjehe.

Nešto što mu i dalje ide od ruke, a zbog čega može i dobiti nadimak Gospodinom Enfild je postizanje golova na kultnom stadionu. U pobjedi nad Bornmutom, koji mu je također stara mušterija, upisao je jedan pogodak i zabilježio krajnje veličanstven statistički podatak.

U 128 nastupa u Premijeršipu na ovom stadionu Egipćanin je uspio postići 93 gola i upisati 35 asistencija, što dovodi do nezapamćenog statističkog podatka - Salah u prosjeku na utakmici u Premijeršipu bilježi učešće u golu.

Salah je od dolaska u Liverpul izrastao u jednog od najboljih napadača današnjice. I to je činjenica - šefovi struke se mijenjaju, ali njegov uspjeh na travnjaku kultnog stadiona ne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.