KOMENTAR DANA

Dokad ćemo se ibretiti

Da je siledžija tog dana imao obavezu da se bavi društveno korisnim radom, ne bi on imao kada konzumirati droge

Avaz

2.9.2024

Ubistvo žene (74), ponovo u Gradačcu, još jedna je opomena da se sve mora iz temelja mijenjati. I opet je ubica odranije poznat policiji. Opet je uživao narkotike, i opet je bio na slobodi, a kao takav, bez ikakvog nadzora, opasan je po okolinu.

Nesretnu ženu je kreten ubio iz bijesa. Ko zna šta se u njegovoj glavi događalo i koliku je navalu bijesa imao kada je staricu od 74 godine tukao u glavu betonskim blokom i metalnom šipkom! Momak od 33 godine! Siledžija.

Sve se to dogodilo u subotu uvečer, a, evo, ponedjeljak dođe i već su splasnuli komentiranje i naučeni ibret po društvenim mrežama. Možda će još danas trajati - i to je to. Spuštena zavjesa na još jedno ubistvo koje nije fikcija, nego realnost. Nije se to dogodilo tamo negdje u nekom Gradačcu, to se događa u našoj avliji.

Da je siledžija tog dana imao obavezu da se bavi društveno korisnim radom, ne bi on imao kada konzumirati droge i ne bi svoj bijes iz ko zna kojeg razloga iskalio na nesretnoj starici. I svaki put ista priča, i svaki put ništa novo. Kome, šta i gdje više reći i napisati, koga opomenuti, kome skrenuti pažnju? Dobro neki dan neko napisa na objavu mostarskih vatrogasaca nakon ponovljenog požara na brdu Fortica - "ne znamo više šta napisati“, pa šta vi imate da pišete, vaše je da gasite požar!?

A vlast treba da vam osigura uvjete i sredstva za rad! Izgleda da smo svi sve pomiješali, pa i ovaj komentar može izgledati kao pametovanje svim strukturama vlasti. Pa njima i treba pametovati, nema tu pola čovjeka! 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.