LIČNOST DANA

Ermedin Demirović: "Zmaj" prijeti "Kralju"

Protiv Menhengladbaha dao dva gola u tri minute, a sada slijedi Liga prvaka

Demirović: U fantastičnoj formi. AP

prije 2 dana

Nakon Sergeja Barbareza, Edina Džeke i Vedada Ibiševića, Bosna i Hercegovina ponovo ima jednog rasnog golgetera koji je strah i trepet po protivničke ekipe u Bundesligi. Njegovo ime je Ermedin Demirović, a sada prijeti i Real Madridu.

Demirović je za vikend, u razmaku od svega tri minute, postigao dva gola za svoj Štutgart i donio mu pobjedu protiv Borusije Menhengladbah. Na najbolji način najavio je utakmicu Lige prvaka, a Štutgart igra ni manje ni više nego protiv najjačeg kluba – Real Madrida.

Aktuelni prvak Evrope je ovog ljeta doveo i Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe), ali španski mediji se s razlogom pribojavaju Demirovića. „Demirović upozorava Madrid“, naslov je poznatog španskog sportskog lista AS.

I da, ako su u Realu pametni, a sigurno da jesu, neće olako shvatiti Demirovića. U suprotnom će „Zmaj“ kazniti „Kralja“. Baš onako kao što je kaznio i sjajan nizozemski tandem Virdžil Van Dajk (Virgil Van Dijk) – Matijs De Ligt (Matthijs) igrajući za reprezentaciju. Ove sezone je odigrao pet utakmica u svim takmičenjima i dao četiri gola uz jednu asistenciju.

Ermedin Demirović rođen je 25. marta 1998. godine u Hamburgu, Njemačka. Dan pred svoj 23. rođendan debitirao je za reprezentaciju BiH, za koju je sakupio 28 nastupa i dao dva gola. Ponikao je u HSV, a igrao još za Lajpcig, Deportivo Alaveš, Sošo, Almeriju, Sent Galen, Frajburg i Augsburg.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.