LIČNOST DANA

Sergej Barbarez: Lupio šakom o sto

Legenda naše reprezentacije stala ukraj brecanju fudbalera

Barbarez: Nema više popuštanja. E. Tihak / Avaz

prije 3 dana

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez objavio je koji su igrači pozvani za susrete Lige nacija koji se igraju u oktobru.

Tokom održane konferencije za medije, Barbarez je objasnio zašto, pored Anela Ahmedhodžića koji se odavno „odjavio“, nema ni njegovog „švedskog kolege“ Dennisa Hadžikadunića, kao ni Radeta Krunića.

- Te izjave od majke, oca, menadžera. Toga više neće biti. Na takve stvari igrači moraju utjecati. Hajde što se tiče nas, ali što se tiče kolega... to ne dolazi u obzir više! – kazao je Barbarez.

Godinama unazad pojedini reprezentativci su sa svojim dramama vedrili i oblačili u svlačionici. Mnogima su se opraštale greške i postupci vrijedni žestokih sankcija i kazni ili, ako bi i bili kažnjeni, vrlo brzo bi im se opraštalo. To je i zatrovalo našu nekada sjajnu selekciju. Međutim, napokon je došao neko ko će lupiti šakom o sto i reći „dosta“!

Kada je Barbarez imenovan za selektora, upravo je čišćenje svlačionice od kojekakvih kvazizvijezda bilo jedno od očekivanja javnosti.

Realno, BiH nije u poziciji da se iko ponaša kao umišljena zvjezdica i narušava ono malo mira što je preostalo u selekciji i oko nje. Sada, još ako se rezultati poklope i „Zmajevi“ zaigraju onako kako su nekada znali, gdje bi nam bio kraj... 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.