KULTURA NA ULICE 2024

Na Pozorišnom trgu premijera baleta "ZOI ’24 - Zvuk olimpijske iskre"

Kroz ideju ZOI ’24 želim da kažem da Sarajevo ne treba bude samo nostalgija za prošlim vremenima - izjavio je Ivan Salonski

Premijera baleta. Kultura na ulice

Dž. V.

8.7.2024

„Zvuk olimpijske iskre“, posvećen 40. godišnjici Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, premijerno će biti izveden u petak, 12. jula sa početkom u 21:00 sati na Pozorišnom trgu Susan Sontag. 

U predstavi učestvuje ansambl Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo koji će plesati na muziku kompozitora Johna Williamsa, a koreografiju i režiju potpisuje Ivan Salonski.

- Želim naglasiti da je grad imao svoje zlatno doba, a kroz sećanje na prošlost želim podstaći publiku na razmišljanje o budućnosti Sarajeva kao središta visoke kulture, društvene odgovornosti, sporta i ostalih ključnih aspekata života. Cilj ove predstave jeste podsticaj kolektivnog sećanja publike na Sarajevo kao važnu kulturnu i sportsku prestonicu. Kroz ideju ZOI ’24 želim da kažem da Sarajevo ne treba bude samo nostalgija za prošlim vremenima, već inspiracija za izgradnju budućnosti u kojoj će grad ponovno blistati u svojoj veličini i značaju. – izjavio je koreograf Ivan Salonski.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.