KAMERNA MUZIKA

Koncert u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu

U večerašnjem koncertu, u sklopu Talis festivala, u centru pažnje bit će operski kompozitori sa sopranisticom Sarah Kole

Učesnici Talis festivala. Talisfestival.com

I. P.

1.8.2024

U Domu Oružanih snaga BiH, večeras u 20:00 sati, bit će upriličen drugi koncert kamerne muzike u programu Talis festivala, koji je počeo u Sarajevu 29. jula.

Osnovan u Švajcarskoj, 2014. godine, ovaj festival okuplja talentirane mlade umjetnike iz cijelog svijeta, kako bi nastupili s međunarodno priznatim kamernim muzičarima iz Evrope, SAD i Azije. Program Talis festivala uključuje važne klasike, kao što je Šumanov (Schumann) klavirski kvintet, op. 44, Verdijev gudački kvartet u e-molu, te premijere gostujućeg kompozitora Filipa Racinea (Philippe) i akademskih kompozitora Edmunda Songa i Metjua Hernandeza (Matthew).

Nakon prvog veoma uspješnog koncerta, održanog 29. jula prilikom svečanog otvaranja Talis festivala u Bosanskom kulturnom centru Sarajevo, u Domu Oružanih snaga BiH, večeras i sutra, 1. i 2. augusta, bit će upriličena još dva koncerta. U večerašnjem koncertu u centru pažnje bit će operski kompozitori sa sopranisticom Sarah Kole (Kolle). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.