DOLAZI U KINA

Film Danisa Tanovića "Nakon ljeta" od četvrtka u kinima

Film nosi priču o mladoj ženi koja dolazi na udaljeni otok kako bi riješila pitanje obiteljskog nasljedstva

Danis Tanović. Avaz

Dž. V.

27.8.2024

„Nakon ljeta“, novi film Danisa Tanovića, koji je svjetsku premijeru zabilježio na otvaranju 30. Sarajevo Film Festivala, od četvrtka, 29. augusta će biti prikazan u kinima širom Bosne i Hercegovine.

Film je na otvaranju 30. Sarajevo Film Festivala istovremeno prikazan u Sarajevu, Tuzli i Mostaru uz ogroman interes publike i rasprodane ulaznice nekoliko dana prije prikazivanja.

Film nosi priču o mladoj ženi koja dolazi na udaljeni otok kako bi riješila pitanje obiteljskog nasljedstva. U vrtlogu novonastalih emocija, kroz niz nepredviđenih situacija, Maja će se konačno suočiti s pitanjima iz svoje prošlosti. Potraga za nasljedstvom postaje potraga za vlastitim identitetom, ali i oprostom.

Film je nastao uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Fondacije za kinematografiju Sarajevo, Rumunjskog filmskog centra, Filmskog centra Srbije, Slovenskog filmskog centra i Potprograma "MEDIA" Programa Kreativne Evrope za razvoj projekta te u koprodukciji sa BH Telecomom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.