FESTIVAL GRAD

U Galeriji 'Prosvjeta' postavljena izložba Binase Memić

Izložba sadrži kolekciju radova, koji istražuju dubinu geometrijske apstrakcije sa akcentima ekspresionizma

Galerija Prosvjeta. Fena

FENA

6.9.2024

Izložba 'Ritam geometrije' umjetnice Binase Memić, magistrantkinje slikarstva postavljena je u SPD Galeriji 'Prosvjeta', u okviru VIII internacionalnog festivala Grad. Izložba će biti otvorena do 12. oktobra.

Izložba sadrži kolekciju radova, koji istražuju dubinu geometrijske apstrakcije sa akcentima ekspresionizma. Kroz kombinaciju strukture i harmonije, svaki rad evocira dijalog između oblika i boja, stvarajući jedinstvenu vizualnu priču.

Predsjednik Upravnog odbora SPD 'Prosvjeta' Dejan Garić pozdravio je umjetnicu i izrazio zadovoljstvo saradnjom s međunarodnim festivalima 'Sarajevska zima' i 'Grad'.

Izložbu je otvorio direktor Festivala Ibrahim Spahić i istakao da se radi o umjetnici koja u likovni život Bosne i Hercegovine donosi svojevrsni likovni jezik koji istražuje značenjske odnose kolorita i oblika unutar apstraktnog izražaja.

Binasa Memić nesumnjivo na najbolji mogući način otvara svoj put u umjetnosti i novoj generaciji stvaralaca. Izložbom u Željezničkoj stanici, i ovom izložbom, Binasa daje snažan pečat istraživanju u savremenoj umjetnosti i novoj produkciji - MadeinBiH, u susret Olimpijadi kultura Sarajevo 2025. - saopćio je Press centar festivala Grad - Kulturni forum u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.