KULTURA

U Zagrebu uskoro počinje 57. Međunarodni festival kazališta lutaka - PIF

Festival će započeti izložbom natječaja “Lutka, maska, PIF...” koja će se otvoriti 12. rujna u foajeu Kulturnog centra Travno

Festival pozorišta lutaka. Fena

FENA

9.9.2024

Međunarodni festival kazališta lutaka - PIF, koji pored zagrebačkoj publici uz tradicijske predstavlja i nove dosege lutkarske umjetnosti, u svom ovogodišnjem, 57. izdanju od 13. do 19. rujna donosi bogati program s 20 izvedbi kazališta i kazališnih skupina iz jedanaest zemalja.

Festival će okupiti ukupno 17 predstava kazališta iz jedanaest zemalja, uključujući Bugarsku, Češku, Francusku, Gruziju, Hrvatsku, Japan, Poljsku, Sjevernu Makedoniju, Sloveniju, Srbiju i Španjolsku, najavljeno je iz Kulturnog centra Travno.

Festival će započeti izložbom natječaja “Lutka, maska, PIF...” koja će se otvoriti 12. rujna u foajeu Kulturnog centra Travno, a tradicionalna Pifkova povorka lutaka najavit će festival u centru Zagreba u subotu, 14. rujna.

O nagradama odlučuje međunarodni stručni žiri festivala (predsjednica UNIMA International Karen Smith, Nina Maliková, Olga Vujović, te tročlani dječji žiri.

Uz službeni program, popratni događaji festivala promoviraju lutkarstvo kroz 22 događanja koja će se održavati na različitim lokacijama u Zagrebu.

Mali lutkari također će imati priliku pokazati svoje vještine, među njima Lutkarski studio ZKM-a s predstavama "Sličimo" i "Stilske vježbe" te Lutkarska skupina Cukarin iz Blata s predstavom "Ježeva kućica", a bit će održane i promocije knjiga te radionice izrade lutaka za različite dobne skupine, prenosi Hina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.