DASKE KOJE ŽIVOT ZNAČE

Predstava "Ro i Juju" 21. septembra u Narodnom pozorištu Sarajevo

Predstava pruža jedinstvenu priliku da doživite magiju klaunskog izraza i humora na pozorišnim daskama

Detalj iz predstave "Ro i Juju". NPS

Dž. V.

20.9.2024

U subotu, 21. septembra, s početkom u 19:30 sati, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena predstava "Ro i Juju" autorice i rediteljice Lee Delong. 

Ova predstava predstavlja dekonstrukciju Šekspirovog "Romea i Julije" u stilu pozorišnog klauna, gdje se kroz humor i emocije istražuju duboke ljudske istine.

U predstavi "Ro i Juju", publika će biti uvučena u svijet klaunskih likova, koji kroz humor i emotivne trenutke istražuju univerzalne teme ljubavi i sudbine. Klaun postoji samo pred očima publike, koja postaje njegov partner. Publika se smije klaunu jer u njemu prepoznaje sebe, dok je crveni nos klauna, najsitnija maska na svijetu, koja predstavlja sredstvo za stvaranje distanciranja.

Zabavna dekonstrukcija Šekspira

Iako postoji mnogo sjajnih glumaca koji nisu klaunovi, nema velikih klaunova koji nisu izvanredni glumci. Predstava pruža jedinstvenu priliku da doživite magiju klaunskog izraza i humora na pozorišnim daskama.

U ulogama Ro i Juju nastupaju Dino Bajrović i Aida Bukva, Faruk Hajdarević, Alen Konjicija, Mona Muratović, Merima Lepić Redžepović, Nerman Mahmutović, Mediha Musliović, Merjem Šiljak, te muzičari Dario Kos i Vedran Vujica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.